Możliwość komentowania Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową. została wyłączona

Jakie są główne determinanty rozwoju społeczno-ekonomicznego?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, aby uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się więcej na witrynie internetowej wina. Wina mają co więcej niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym wynikiem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Blog

2. Poradnik

3. Artykuł

4. FAQ

5. Zamów online

Comments are closed.